نمیشه صحبت از وب‌سایت های پویا، فروشگاه‌های الکترونیکی و برنامه‌های تحت وب بکنیم و پایگاه‌های داده رو نادیده بگیریم. برای ذخیره داده‌ها پایگاه‌های داده زیادی وجود داره. قصد ندارم مزایا و معایب هر کدوم رو بگم. آنچه که مسلمه اینه که MySQL از اون مواردیه که حرفی برای گفتن داره.

بنا بر اعلام وب‌سایت w3techs.com، وب‌سایتی که آمار استفاده از فناوری‌های وب رو میده، در میان سیستم های مدیریت محتوا (CMS) وردپرس (wordpress) با ۲۱٫۶ بیش‌ترین میزان استفاده رو داره. همچنین PHP با ۸۱٫۸ درصد پراستفاده‌ترین زبان برنامه‌نویسی تحب وب هست. این آمار تا فوریه ۲۰۱۴ گزارش شده.

پایگاه داده‌ای که وردپرس از اون استفاده میکنه البته MySQL هست و PHP ارادت خاصی بهش داره! این موضوع رو از ماژول‌ها، توابع و کلاس‌هایی که به صورت پیش‌فرض همراه با PHP هست مشهوده. با همه این تفاصیل سؤال اینه که چطوری MySQL رو یاد بگیریم.

یکی از وب‌سایت های خوب برای یادگیری MySQL وب‌سایت mysqltutorial.org هست. این وب‌سایت چه یه تازه‌وارد به دنیای MySQL باشید چه یه حرفه‌ای شما رو تنها نمیذاره. سایت پیچیدگی زیادی نداره. به خوبی بخش‌بندی شده و آموزش‌ها و مقالاتش به ساده‌ترین شکل ممکن هست. برای شروع کار هم یه پایگاه داده نمونه در اختیارتون میذاره که میتونید قدم به قدم همراه با آموزش‌ها از این پایگاه داده نمونه استفاده کنید.

همین حالا خودتون رو به دریای MySQL بزنید اما مواظب باشید در اون غرق نشید!